Kurczak w sosie węgierskim - danie samopodgrzewające się
Konserwa mięsno-warzywna, sterylizowana.
Składniki: woda, mięso drobiowe z kurczaka (30%), koncentrat pomidorowy (5%), warzywa (cebula, marchew, pasternak, papryka), ryż, mąka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 449 kJ/107 kcal; tłuszcz 5,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g; węglowodany 5,4 g, w tym cukry 1,2 g; białko 9,4 g; sól 0,8 g.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 do 25oC. Nie zamrażać.
Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 400 g
Sposób przygotowania do spożycia:
1. Zdjąć plastikowe wieczko
2. Otworzyć puszkę wewnętrzną pociągając za zawleczkę.
3. Dokłądnie wymieszać danie.
4. Używając załączonego szpikulca przebić do pełnej głębokości 6 otworów widocznych w pierścieniu pomiędzy puszkami.
5. Po chwili w powstałych otworach może pojawić się para wodna.
6. Przykryć plastikowym wieczkiem, mieszać od czasu do czasu, odczekać 8-12 min.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.