Fasola po bretońsku - danie samopodgrzewające się
Konserwa mięsno-warzywna, sterylizowana.
Składniki: fasola biała (30%), woda, kiełbasa (15%) [mięso wieprzowe 65%, tłuszcz wieprzowy, woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, glukoza, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu], boczek wieprzowy wędzony (4%) [boczek wieprzowy (96%), regulator kwasowości: mleczan sodu, sól, stabilizatory: trifosforany, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, kultury bakterii, substancja konserwująca: azotyn sodu], koncentrat pomidorowy (4%), warzywa (cebula, marchew, pasternak), skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy.
Do wyprodukowania 100 g kiełbasy użyto 65 g mięsa.
Do wyprodukowania 100 g boczku użyto 96 g boczku.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 624 kJ/149 kcal, tłuszcz 6,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g; węglowodany 15,6 g, w tym cukry 0,7 g; białko 6 g; sól 0,8 g.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 do 25oC. Nie zamrażać.
Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 400 g
Sposób przygotowania do spożycia:
1. Zdjąć plastikowe wieczko
2. Otworzyć puszkę wewnętrzną pociągając za zawleczkę.
3. Dokłądnie wymieszać danie.
4. Używając załączonego szpikulca przebić do pełnej głębokości 6 otworów widocznych w pierścieniu pomiędzy puszkami.
5. Po chwili w powstałych otworach może pojawić się para wodna.
6. Przykryć plastikowym wieczkiem, mieszać od czasu do czasu, odczekać 8-12 min.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.